Lokakuun kuukausikooste. Mukana juttua myös pizzan valmistuksesta työmaalla

02.11.2021

Lokakuun kuukausikooste. Mukana juttua myös pizzan valmistuksesta työmaalla

Taas olisi Kotowoodin kuukausikoosteen aika. Paljon on tapahtunut lyhyessä ajassa ja eri kohteiden valmistuminen etenee suunnitelmien mukaan. Tällä kertaa kuukausikoosteessa päästään myös näkemään miten pizza valmistuu työmaalla.

Kuukausikoosteen esittelee tuttuun tapaan Kotowoodin toimitusjohtajana toimiva Henrik Pylvänen. Koosteen alkupuolella vieraillaan kortesuontien kohteen tontilla, mihin tulemme rakentamaan kolmen asunnon rivitalon sekä yhden paritalon. Voit katsoa kuukausikoosteen videon kokonaisuudessaan alta:

Katso lokakuun kuukausikoosteen video:Kortesuontien kohteessa sijaitsevien rakennusten eteläpuolelle tulee erillinen piharakennus, mistä löytyy sauna pesu- ja pukuhuoneineen. Tähän on myös mahdollista liittää esimerkiksi poreallas, mikäli tulevat asukkaat niin haluavat. Tontilla päästään pikapuoliin tositoimiin, kun tontilla sijaitsevien vanhojen rakennus purkutyöt saadaan vauhtiin.

Kaislatiellä taas on jo nähtävillä kunnon hirsitaloja. Viimeksi paikalla oli käynnissä paalutustyöt, joten nopeasti on työt edennyt siitä näkökulmasta katsottuna. Pääpiirteissään ristikot on saatu kasattua, aluskatteet paikalleen ja kohta saadaan yläpohjaa umpeen. Sisällä näemme kuinka tässä kohteessa on hieman tavallista korkeampi tila. Työt etenee hyvää vauhtia, vaikka montaa viikkoa ei ole touhuiltu.

Penttiläntiellä oli viime kerralla hirret paljaana ja ulkopuoli osittain vaiheessa. Nyt talot on maalattu ja terassit tekeillä. Kohteen rakennuksissa on sama pääväri, mutta jokaisessa talossa on kuitenkin erilainen tehosteväri joka luo mukavan ilmeen. Tässä kohteessa neljä viidestä asunnosta otti terasseille myös porealtaat, jotka asennetaan vielä myöhemmin.

Penttiläntien kohteen sisäpuolella päästään näkemään kuinka erilaiset elementit on saatu toimimaan tehokkaasti yhdessä hyvän suunnittelun ansiosta.

Pizzan valmistus työmaalla

Koostevideolla päästään näkemään myös kuinka rakennustyömaalla onnistuu pizzan paisto. Henrik on valjastanut yrityksen käyttöön erityisen kaasukäyttöisen pizzauunin, millä aito ja maukas pizza valmistuu työväelle käden käänteessä. Taikina ja esivalmistelut on täytynyt toki tehdä etukäteen, mutta lopullinen paistaminen ja tarjoilu suoraan uunista onnistuu ehdottomasti myös tälläkin tavalla.

Uskottavan pizza-kokemuksen kruunaa vielä tukusta hankitut autenttiset pizzalaatikot, jotka ovat tietenkin myös kätevä tapa tarjoilla tämän tyyppistä ruokaa. Maittavan näköiset pizzat arvaten myös tekevät kauppansa henkilöstön lounasvalintana, joten pizzapäivät eivät varmasti jää pelkästään muutamaan kokeiluun.  Auton mukana kulkeva kokonaisuus on myös helppo ottaa mukaan kohteiden vaihtuessa.

Kun pizzat on tarjoiltu, päästään koosteen loppupuolella vielä käymään Svanströmintiellä missä työt alkaa olla jo aikalailla hyvällä mallilla. Pihatyöt on saatu valmiiksi ja tontin reunoille on istutettu tuija-aitaa. Kaikkien asuntojen pihalle on laitettu myös siirtonurmi sekä muutamia omena- ja kirsikkapuita. Näissä kohteissa muutamaan asuntoon tulee myös porealtaat ja jatketut terassit. Sisällä kohteessa alkaa myös olla jo melko lailla valmista. Kiintokalusteet on paikallaan ja kodinkoneet odottaa asennusta. Koosteessa nähdään myös upea Taurus -sisustusmaailmalla toteutettu vessa, missä messinkihanat, valopeili ja kauniit laatat sopivat täydellisesti yhteen.

Aivan lopuksi Henrik vielä paljastaa uudesta ja hieman erikoisemmasta hankkeesta, joka sijaitsee Helsingin Pakilassa. Tähän kohteeseen on siis tulossa jotain spesiaalia, joten kannattaa pysyä kuulolla. Tiedotamme tästä ja muista hankkeistamme kun aika on kypsä. Voit lukea lisätietoja nykyisistä kohteistamme verkkosivustomme Kohteet -osiossa. Kohteissa esitellään myös tarkemmin saatavilla olevia valmiita sisustusteemoja.

Liity Kotowoodin sisäpiiriin

Jos haluat pysyä kartalla tulevista kohteistamme, niin sinun kannattaa liittyä uutiskirjeemme tilaajaksi. Uutiskirjeen vastaanottajana saat kiinnostavia uutisia Kotowoodin toiminnasta, hirsitalorakentamisen maailmasta sekä ennakkotietoa uusista kohteistamme.

Tilaa uutiskirje nyt!

 

Kotowood 2024 | Rekisteriseloste | Powered by Bautomo